Dagbok

HVA HAR VI GJORT DEN SISTE TIDEN?

Torsdag 16.juni 2011

Da har nesten hele barnehageåret gått, og vi har vært så opptatte, at vi ikke har hatt tid til å skrive noe innpå her...

MEN...
Vi har gjort mye morsomt, og det står det forsåvidt om i periodeplanen.

Nå i våres har vi vært på tur til Blaafarveverket, og som vanlig hadde vi strålende vær da vi var på tur😎....det skal sies at vi måtte utsette turen, pga regnvær. Det er første gang vi utsetter en tur pga været.
Men turen ble som vanlig veldig bra, vi koste oss masse med dyrene og på lekeplassen...og med IS i varmen😎
Vi har hatt overnatting i barnehagen!!!! 5 barn var med😀. Det var kjempe-gøy!!! Vi spurte barna på forhånd om hva de ville ha til middag, og valget falt på FISK og makaroni. Da de andre barna, som ikke skulle være med, var henta, koste vi oss med middagen, og etterpå spiste vi is og frukt. Ina Maria hadde gjemt noen skatter i hagen, som barna skulle finne. Det var morsomt å se ansiktene deres da de fant sin skatt.

Så var det tid for å legge seg, og alle gikk på badet og skifta til pysj og pussa tennene🤩. Vi fant en plass til hver på madrassene, og sang godnatt-sanger og koste masse. Etter en stund sovna alle sammen😀, og sov HELE natten😉, helt til de første barna kom til barnehagen.

Alle var enige i at dette var VELDIG morsomt. Dette skal vi gjøre igjen

August-Oktober 2010

Ja, nå er vi godt igang med nytt barnehageår😀

Tilvenning av nye barn har gått smertefritt.

Dette året har vi bestemt at vi skal ha kunst, kultur og kreativitet på programmet. Det er første gang vi fordyper oss i dette fagområdet, så det blir veldig spennende å se hvordan vi kan legge dette til rette for de små barna vi har.

Hittil har vi vært på tur til Fognerparken og opplevd mange flotte skulpturer laget av Gustav Vigeland. Vi hadde forberedet oss godt, så barna kjente seg faktisk igjen da vi kom inn i parken. Vi hadde med oss bilder av Monolitten, fontenen, livshjulet og sist men ikke minst Sinnataggen, som de prøvde å finne🙂. Vi hadde, som alltid på tur, flott vær, så det var koselig å sette seg ned på pleddet og ta en god matbit etter opplevelsene. Etterpå sov de minste, og så gikk vi til den store flotte lekeplassen, hvor de fikk boltre seg med mange andre barn.
En kjempeflott tur, som vi bare MÅ gjenta til neste år😀.

I ettertid har vi tegnet fra turen og laget figurer i plastelina. Vi skal også bruke trolldeig og kanskje leire. Vi prater mye om denne turen og om sinnataggen:)

Ellers har vi har vært på tur til torget og kjøpt mange grønnsaker, som vi seinere smakte på og lagde god middag av. På torget opplevde vi også nærkontakt med duene.

Den siste turen vår gikk til Tiril, som gikk i barnehagen vår før, der vi plukka mange epler fra treet i hagen. Og så ble vi servert deilige muffinser som Tiril og mammaen hadde laget til oss😀.
Det var en flott tur, med godt vær nok en gang😀. Vi koste oss masse der, og tar nok turen igjen til neste år, hvis vi får lov...
Eplene koser vi oss med daglig, og vi har laget eplemuffinser og salat til middag. Og epletrykk!

Utenom alle turene våre har vi hatt en deilig høst. Barna storkoser seg sammen, vi leker mye på lekeplassen og i den lille skogen vår, som er blitt så fin etter mye jobbing, der de små også har hjulpet mye til med raking, bæring og tømming av trillebårer🙂. Nå har vi mange fine klatretrær, som passer til små og store:)
Ellers har vi plukket de siste blomstene ute, har pynta bordet med lønneblader og sanset høsten på alle måter. 
En deilig tid med mange endringer i naturen.

I gymsalen ser vi glade barn som elsker å få oppgaver som: alle barna løper, alle barna hopper, alle barna krabber, sitter på rompa, ligger på ryggen osv osv😀.
Vi bruker "tjukkasen" mye, og baller, vi lager hinderløyper og prøver stadig nye ting.
Gymsalen er ukas høydepunkt!

Vi gleder oss til hver dag🙂

10.august 2010

Nå er det slutt på sommerferien for alle, og det var koselig å begynne igjen forrige mandag😀.

Barna har vokst masse og alle var glade for å se oss igjen🙂. Det var kjempehyggelig.

Det er så flott at vi i år får beholde alle barna et år til. Det er vi veldig takknemlige for😀.

Vi har også starta med to nye barn; Emil 1år, og Thea snart 1år. To herlige barn det også😀.
Det ser ut til å gå over all forventning(noe vi prøver å ikke ha🤩)

Skal prøve å holde dere litt oppdaterte innpå her om det som skjer og har skjedd her hos oss, men kan ikke love noe hver uke. Men vi snakkes jo hver dag😉, så dere får jo vite det meste allikevel.

Framover nå blir det litt mer tilvenning av de nye barna....og litt nye rutiner.
Det blir 4, istedenfor 3 måltider her, i og med at åpningstidene er utvida. Dette kommer vi mer tilbake til på foreldremøtet som vel blir snart🙂.

Si ifra hvis det er noe dere lurer på. Vi er her for dere😀

Stor klem til alle fra Mona, Marianne og Bente🙃

Mandag 17.mai

Hei hei😀

Nå er det lenge siden vi har skrevet noe her...🤭

Det har vært en fin vår, og vi har vært mye ute.
Vårtegn har det vært mye av🙂; hestehov, hvitveis og løvetann er noe av det vi har sett etter og funnet. Vi har brukt tid på å bli kjent med navn på blomster, noen fugler vi har sett, som blåmeisen, rødstrupa og linerla.
Vi plukket små blader da de spratt, og har sett at de har vokst og blitt større. Vi har vært mye på lekeplassen og tatt i bruk hagene våre, der de får boltre seg. Dokkestua er også tatt i bruk, noe som er veldig populært. 
Vi har vært på Engersand, noe som har vært veldig populært. Da har vi med oss niste som vi spiser der. Hver torsdag tar vi turen dit og blir der hele dagen, så sant det er vær til det. Der møter vi voksne og barn fra Trollkroken familiebarnehage og blir kjent med dem. Mona er med fra Trollkroken, og det er barna våre så glad for😀.

Barna vokser og trives. De store har diverse konflikter, som 2-3-åringer skal ha, men de er også veldig gode venner, og konverserer mye😀.
De minste er blitt store, og er i ferd med å nærme seg de største i lek.

15.-19.mars

Så er nok en uke omme, og vi nærmer oss påsken med varmegrader og snøsmelting:)
Barna koser seg ute med vann som sildrer fra takrenna og fylles opp i bøtter, tømmes ut og fylles opp igjen😀
Inne forbereder vi påsken med å lage påskepynt...
Barna koser seg med maling og liming. Det er spennende å se hvordan ting settes sammen og blir fine ting til å pynte stua med:)
Mandag gikk vi hjem til alle barna og tok bilder utenfor husene deres. Det var nok litt rart å være med barnehagen på tur hjem. Tilbake i barnehagen igjen så vi på bildene vi hadde tatt. Nå er projektet: "Huset mitt" godt igang og husene er så godt som ferdige. Vi mangler noen bilder, men skal bli ferdige til påske, håper vi:).
Fredag var vi i gymsalen igjen og oppdaga et stort tøystykke som vi kunne lage bølger med. Stor stas for de minste å gå under mens vi andre beveget det opp og ned... Og så mykt det så ut....ville gjerne hoppe og lande på det myke....men...det var visst ikke så mykt som det så ut for allikevel🤭

Vi voksne fikk kose oss på kurs tirsdag:)
Fantastiske foredragsholdere med mye god inspirasjon til Liers barnehagefolk:)

En fin uke med mye sansing:)


1.-5. mars

Denne uka har vi drevet med musikk.
Mandag var vi ute og fant noen greiner som vi skulle bruke til instrumenter.
Barna fikk prøve å spille på dem før vi tok vekk barken. Det var ikke så mye lyd. Men da vi tok vekk barken, ble det en fin lyd på pinnene.
Tirsdag lagde vi rytmeinstrumenter med yoghurt-begre. Barna fikk velge om de ville ha ris eller makaroni, og hvor mye de ville ha oppi. De fikk prøve seg fram litt og bestemte seg. De ble veldig fine.
Resten av uka spilte vi på instrumentene våre
Det var veldig morsomt å se hvordan de fulgte takten til sangene vi sang.

Barna prøver seg veldig ut på hverandre for tiden. De studerer hverandre mye, og finner ut hvordan de skal få det som de vil🤩 Det er morsomt å følge med på utviklingen til barna. Det skjer veldig mye i forhold til språket, telling, farver, lesing, tegning, mat...ja det meste, faktisk😀

Ha en fantastisk helg og kos dere mye sammen😀

Vi sees til mandag. Da begynner vi med "Huset mitt". Fint om alle kan ha med bilder av mamma, pappa og dyrene deres til mandag. Vi kommer og tar bilde av husene deres en dag😎

22.-26. februar

På tirsdag var vi på biblioteket i Drammen. Der koste vi oss med bøker og utkledningstøy:) Og så lånte vi med oss mange morsomme bøker hjem, så nå blir det mye lesing:))
Vi kommer til å ha fast biblioteksdag hver 6. uke framover.
En fin uke med enda mere snø🤩. Vi har laget snøhule og kost oss masse i snøen.

Fredag 19. februar

Ja, denne uka har vi hatt karneval😀
Vi sang karneval-sang, slo katta ut av sekken og der raste det ut mye godt for små og store🤩
Etterpå var det pølse og brød til formiddagsmat. Det var stas. En flott dag!
Onsdag hadde vi voksne planleggingsdag, hvor det ble lagt vekt på kvalitetssikring, og nye regler rundt det. Vi var i Hennummarka barnehage, hvor vi fikk nye ideer til hva vi kan gjøre. Dette var en lærerik dag, hvor vi fikk ny inspirasjon. Og vi fikk endelig en følelse av å høre til i barnehageverdenen😀.
Torsdag og fredag hadde vi deilige dager ute i snøen, som vi har snakket mye om i samlingsstundene våre. Og så sang vi mandag, tirsdag, klapp klapp klapp, som vi måtte synge mange ganger
En fin uke🙂

Søndag 7.februar

I uken som gikk har vi jobba med eventyret "Bukken Bruse".
Vi har lest fra boka, sunget sangen mens vi brukte figurene og barna har fått brøve seg, både med figurene og seg selv som bukker og troll .
Vi fortsetter til uka, og da blir det også forberedelser til fastelaven og karneval..
I gymsalen på fredag tok vi fram ballene igjen. Så fant vi noen bandy-køller og mål, som vi brukte. De største behersket etterhvert køllene bra, og klarte å føre ballen bortover gulvet med den 🙂.
Været har vært deilig, så vi har baset mye i snøen. Det er utrolig hvor godt de tåler å få snø på seg...(i ansiktet).
Og så hjalp vi naboen med å måke snø . Der var barna veldig aktive, og naboene ble veldig takknemlige for hjelpen.
Nok en god og rolig uke🙂.

Torsdag 28.januar

Denne uka har vi laga is-figurer i forskjellige former og farger😀. Is-skulpturen vi lagde tidligere er i bruk hver dag. Når barna kommer om morgenen er det lys i lykta😀. De nye figurene vi lagde har vi hengt opp i treet, så nå har vi fått juletre ute🤩. Ellers koser vi oss inne når det er for kaldt til å være ute. Ski-dagen på Spikkestad må vi ta seinere, det ble plutselig kaldt igjen🤨. Når vi er ute, går vi gjerne på ski. 2-åringene har prøvd seg i liten bakke, og det er veldig gøy. Husk karneval den 16.februar(kom gjerne ferdig utkledd) og planleggingsdag den 17.februar(da er barnehagen stengt)

Onsdag 20.januar

I går pratet vi om fuglene; hva de spiser og at det er vanskelig for dem å få tak i mat om vinteren. Vi sang om fuglene: "Du og jeg og dompapen" og
"Alle fugler"(selv om det er en vårsang). Og så sang vi "Jeg snører min sekk", "Det snør, det snør", "Kom vesle hvite snøfnugg" og regla om "Snøkrystaller".
Etterpå gikk vi ut på kjøkkenet og lagde mat til fuglene.
I dag så vi på det vi hadde laget, og pratet om at barna skal få det med seg hjem i dag for å henge det opp ute.
Ellers har vi lest bøker, lekt og 2-åringene har gått på ski både i går og i dag. Det syns de var veldig gøy, og ville ikke inn igjen.
Vi skal prøve å få til en dag oppe på Spikkestad hvor vi går på ski, aker og griller pinnebrød på bål. 

Onsdag 13.januar

Det var spenning da vi skulle ta inn koppene med vann for å se på dem. Vannet hadde forandret seg til is og det var kadt å ta på. De ble veldig fine, med forskjellige farvenyanser.
Da alle hadde fått kjenne på dem, kledde de største barna på seg for å gå ut. Vi skulle ta med isen ut og prøve å lage en is-skulptur.
Barna var ivrige, og vi fant noen istapper som vi også dekorerte med. Se bilde. 
Dette var så gøy, at vi måtte lage flere. Så da vi kom inn, satte vi i gang med å produsere. I morgen får vi se resultatet

Tirsdag 12.januar 2010

I dag skulle vi blande vann og konditor-faver og se hva som skjedde.
Det var mye moro med å helle oppi og røre rundt og se hvordan vannet forandret farve. Det så veldig godt ut, så vi måtte jo smake litt også. Men det smakte bare vann😲. Vi helte vannet oppi plast-kopper og satte dem ut i kulda for å se hva som skjer da.
Så fortalte vi barna at vi skulle ta det inn igjen dagen etter for å se på dem.

Ellers tok vi oss en liten tur rundt dammen. Det var godt å komme ut, selv om det var ganske kaldt.
Bildet er tatt onsdag, når vi har tatt inn igjen koppene.

Fredag 8/1-10

GYMSALEN!!! JAAA!!

Vi trossa kulda og dro til gymsalen med 3 barn:)
Ungene løp fra første stund!
I dag styrte de alt selv; de løp, rulla rundt, hoppa på tjukkasen, hang i ringer og klatra i ribbeveggen.
Vi hadde det kjempegøy!
Og barna hadde et veldig godt samspill
seg imellom.
I barnehagen har vi trykket ut figurer i forskjellige farver og limt det på ark. Det var morsomt og frister vel til gjentakelser:)

God helg, små og store:)


Onsdag 6.januar 2010

I dag ville Vivian lese: ulla ringer 1-1-3 :), og så hadde vi "regle-stund" med "onkel skrue", "Ole, Dole, Doff", "5 små apekatter" og "ride, ride ranke".
Vi lekte også gjemsel, og det var veldig gøy:)
Nok en god dag.

lørdag 2.januar 2010

GODT NYTT ÅR, ALLE SAMMEN!

onsdag 30.desember

GOD JUL, ALLE SAMMEN, OG TAKK FOR MANGE GODE MINNER FRA 2009 😀

fredag 11.desember

I dag var den store Lucia-dagen hos oss. Vi bakte Lussekatter og øvde på å gå i tog. Med stort oppmøte av foreldre, ble det en hyggelig ettermiddag. Det var synd Vivian ikke var i form til å være med, men det ble da allikevel et søtt lite tog med fire små.
Jeg skulle gjerne ha lagt ut noen bilder fra feiringen, men jeg sender heller noen på e-post.

torsdag 10. desember

I dag var det Sune som fikk trekke kalenderen🙂.
Vi hørte på julesanger og koste oss.
Tiril og Sune hadde koselig lek med Ole Brumm; som bæsja på potte og sov.
Alva og Hanna er stort sett opptatt av å studere ting. "Se", hører vi stadig..🤩.
Og traktoren er det stort sett Alva som okkuperer og durer fram og tilbake med.
Hanna var så trøtt på formiddagen at hun tok seg en dupp i kurven🙂.

Og så har vi drevet med flere hemmeligheter😀.
Stille og rolige dager, for det meste.
Men trassen glimter til innimellom, som den jo skal.
Vi leste ikke pepperkakegutten i dag.
I morgen baker vi de Lussekattene vi skulle bakt på tirsdag.
Så får vi håpe det dukker opp noen i morgen kl 16🙂.

onsdag 9. desember

I dag har det bare vært 3 barn i barnehagen. Da tok vi oss like godt en tur til Drammen for å handle inn til flere hemmeligheter😉.  Hanna krabba rundt i butikken og Alva sov. Sune var overalt og stabla ting oppå hverandre. Etterpå spiste vi mat på kafè. I samlingsstunden var det Alva sin tur til å åpne😀. Det var stor stas. Hanna fulgte nøye med. Hun trakk i går, så hun var veldig ivrig.

Det har vært vanskelig å få til øving til Lucia. Da avlyser vi den nå til fredag, så ser vi heller om vi kan få til en avslutning med foreldrekaffe nærmere jul. 

Ved nærmere ettertanke, tar vi det på fredag. Så blir det litt kos. Hvis dere tar med hvite drakter/skjorter/lakner m.hull fredags morgen, kan vi prøve å få til et lite tog🤩. Men ikke forvent for mye🙂.
 
Dette kan jo bli spennende🙃

| Svar

Nyeste kommentarer

05.09 | 10:03

Vil på det varmeste anbefale denne barnehagen. Vi har en datter som går i bhg der. Bente og Marianne er to engasjerte damer, som genuint bryr seg om barna.

26.08 | 14:35

We love you guys!! both of you (Bente and Marianne) are such good people with so much positive energy. My daughter enjoys herself and feels safe with you.

20.01 | 08:54

Beklager, men jeg ser at siden som heter "Kontakt oss" ligger innunder Gjestebok. Der er både e-post og telefonnr. Jeg skal endre dette med en gang

14.12 | 22:43

Hei, hvor finner jeg mail adressen og telefon nummeret deres her? Mvh Kjell